top of page

musiikkipedagogi

Olen opettanut rumpujen soittoa vuodesta 2008 lähtien. Valmistuin muusikoksi Pop&Jazz Konservatorio Lappiasta v. 2009 ja musiikkipedagogiksi Oulun ammattikorkeakoulusta v. 2013. Ennen oman musiikkikoulun perustamista työskentelin Kivalojen seutuopistossa sekä Oulun Bändikoulussa yhteensä viisi vuotta.

Haave rumpujensoiton opettajaksi alkoi muodostua Torniossa opiskellessani. Konservatoriossa palo rumpujen soittoon kasvoi kasvamistaan ja aloin miettiä myös opettamista. Yksi suuri vaikuttaja tähän oli silloinen opettajani, jonka inspiroiva opetustyyli motivoi joka oppitunnilla oppimaan rummuista lisää.

Opettajana haluan olla kannustava, rohkaiseva, ystävällinen ja motivoiva. Yritän löytää oppilaan omat vahvuudet sekä kiinnostuksen kohteet, joita pyrin käyttämään tukena opetuksessa. Opettajan täytyy olla myös itse kiinnostunut opetettavasta aiheesta, jotta hän saa myös oppilaan kiinnostumaan.

Opetuksessani otan oppilaan vastaan aina yksilönä: kaikki ihmiset ovat erilaisia ja myös oppivat eri tavoin. Pyrin opetuksessani ohjaamaan oppilaita myös itsenäiseen tiedon hankkimiseen ja tutkivaan oppimiseen. Jos en osaa opettaa jotain asiaa myönnän että en osaa, mutta otan siitä selvää ja ohjaan oppilasta parhaani mukaan. 

Keskeisiä arvoja opetuksessani ovat yksilöllisyys, tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja turvallinen oppimisympäristö.

 

Oppilas saa edetä omaan tahtiin ja tämän omat tavoitteet otetaan huomioon. En koskaan kannusta oppilaita kilpailuun tai muiden arvosteluun negatiivisesti.

Parasta työssäni on se, kun näen oppilaissa oppimisen iloa ja onnistumisen kokemuksia. On erittäin palkitsevaa nähdä, kuinka oppilas kehittyy, saa lisää itseluottamusta sekä musiikillisia elämyksiä. 

 

Nuorin oppilaani on ollut 3,5 vuotias, vanhin yli 60. Ikä ei ole siis rajoite rumpujen soittamiselle, eikä koskaan ole liian myöhäistä oppia!

Olen perustanut Ouluun yksityisen musiikkikoulun, Musiikkikoulu Groovehousen, joka on toiminut vuodesta 2013 saakka. Groovehousen nettisivut löydät täältä: groovehouseoulu.fi

bottom of page